ANKARA'DA EMEK VE MESLEK ÖRGÜTLERİ 1 MAYIS'TA TANDOĞAN'DA BULUŞUYOR

19.04.2019

TMMOB Ankara İKK, KESK Ankara Şubeler Platformu, DİSK Ankara Bölge Temsilciliği, Ankara Tabip Odası, Birleşik Kamu İş ve Ankara Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nın oluşturduğu 1 Mayıs Tertip Komitesi, Tandoğan Meydanı'nda gerçekleştirilecek 1 Mayıs mitingine çağrı yaptı.

Ulus’ta basın açıklaması yapan 1 Mayıs Tertip Komitesi adına konuşan Tayfun Görgülü, başkentteki tüm işçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta saat 13.00’da Tandoğan Meydanı’na çağırdı.

İşsizlik fonunun patronlara ve bankalara peşkeş çekilmesine, kıdem tazminatına göz konulmasına ve emeklilik hakkının gasp edilmesine karşı bütün emekçileri 1 Mayıs’ta meydanlarda buluşmaya davet eden Görgülü, şunları söyledi:

“İşçisi, işsizi, emekçisi, emeklisi, aydını, sanatçısı, gazetecisi, öğrencisi, esnafı, kadını, genci, yaşlısıyla 1 Mayıs meydanlarında buluşuyoruz. Küçük bir azınlık için değil, bir avuç patron için değil, halkın emekçi çoğunluğu için yaşanabilir bir memleket hasretiyle meydanlarında buluşuyoruz. Ekonomik krizin faturasını, işçiler, emekçiler, dar gelirli milyonlar değil krizin sorumluları ödesin diye haykırmak için buluşuyoruz. Bizi işsizliğe, yoksulluğa, köleliğe ve düşmanlığa mahkum etmek isteyen düze- ne karşı, insanca, özgürce, kardeşçe yaşama irademizi göstermek için 1 Mayıs meydanlarında buluşuyoruz.”