EMO: ABD’Yİ KINIYORUZ; HER TÜRLÜ FAŞİZME HAYIR!

02.02.2017

Elektrik Mühendisleri Odası, Amerika Birleşik Devletleri Başkanlığı`na Donald Trump`ın gelmesinin ardından; Irak, Suriye, Yemen, İran, Sudan, Somali ve Libya vatandaşlarının Amerika`ya girişine yasak getirilmiş, Meksika sınırına duvar örülmesine yönelik kararname çıkarılmasına ilişkin 2 Şubat 2017 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

Sermayenin sınırsız dolaştığı küreselleşen dünyada, `ırkçı` temelli bir yaklaşımla insanların dolaşım özgürlüğünün yok edilmesi; demokrasinin asgari koşullarının yok sayılması demektir. Teröre engel olmak adına yapılan demokrasi dışı her türlü uygulama; bizzat terör tehdidini artırmaktadır. İnsanların potansiyel suçlu sayılması anlayışını reddediyor, ABD`yi kararından ötürü kınıyoruz.

ABD Başkanı Donald Trump başkanlık görevini devralır almaz, seçim kampanyasında gündeme getirdiği sınırların kapatılmasına yönelik uygulamaları yaşama geçirmeye başlamıştır. Emperyalizmin yol açtığı haksız paylaşım, yozlaşma, yoksulluk ve savaşlar, ne yazık ki binlerce insanı yerinden yurdundan etmektedir. Ortadoğu`da kendi yarattığı bataklıktan, yine kendi sınırlarını kapatarak kurtulmaya çalışan ABD`nin sınırları kapatmaya yönelik aldığı kararlar, yaşanan sorunları daha da karmaşık bir hale getirecektir. Sorunların çözümü eşit ve adil bir paylaşımdan geçmektedir. İnsan haklarına aykırı bir şekilde ırkçı yaklaşımlarla bu tür kararlar alınması kabul edilemez. Çatışmaları daha da körükleyecek bu kararı protesto ediyoruz.

ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI

YÖNETİM KURULU