HKMO: KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ

22.04.2019

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası CHP Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu`na yapılan saldırı üzerine 21 Nisan 2019 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ

Barış içerisinde ve birlikte yaşamanın bir yolu da özellikle cenaze gibi halkın her kesimini etkileyen olaylarda acıyı paylaşmaya gelenlerle tek vücut olmak,  tetikçilik yapan medyanın kışkırtma ve linç girişimlerine rağmen sükûnet ve hoşgörü içerisinde bulunabilmektir. Acı ve üzüntülerin bile bir araya getiremediği toplumlarda kaos ve huzursuzluğun artması ve toplumun çatışma içerisine girmesi ne yazık ki kaçınılmaz olacaktır.

Bugün (21.04.2019) Ankara‘nın Çubuk ilçesinde katıldığı şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘na yapılan saldırı, ülkemizde yaratılmaya çalışılan kaotik ortamın bir göstergesidir.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası olarak hayatını kaybeden askerlerimizin yakınlarına ve milletimize baş sağlığı diliyor,  Kemal Kılıçdaroğlu‘na yapılan bu alçak saldırıyı kınıyor; bu olayı planlayan ve gerçekleştiren faşist ve gerici yapıların ve sorumsuz medya organlarının hukuk normlarında cezalandırılması gerekliliğini vurguluyor, bu gibi barış ve huzuru bozacak, toplumu bölecek her türlü saldırıya, medya eli ile oluşturulan kışkırtmalara, linç girişimlerine ve bir arada yaşamamıza zarar verenlere her zaman karşı olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.

TMMOB
Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası