HKMO: UĞUR MUMCU VE ALİ GAFFAR OKKAN’I SAYGIYLA ANIYORUZ

24.01.2020

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Gazeteci Uğur Mumcu'nun 1993 yılında aracına koyulan bombanın evinin önünde patlaması ile Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ınsa 2001 yılında içerisinde bulunduğu emniyet aracına ateş açılması sonucunda hayatlarını kaybetmesine ilişkin 24 Ocak 2020 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

UĞUR MUMCU VE ALİ GAFFAR OKKAN’I SAYGIYLA ANIYORUZ

Gazeteci Uğur Mumcu, 1993 yılında aracına koyulan bombanın evinin önünde patlaması; Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ise 2001 yılında içerisinde bulunduğu emniyet aracına ateş açılması sonucunda hayatını kaybetti ve ne yazık ki aradan geçen onca yıla rağmen her iki suikast de halen aydınlatılmadı.

Her iki cinayetin de yıllardır aydınlatılmamış olması, azmettiricilerinin açığa çıkarılmaması; Uğur Mumcu`nun söylemekten kaçınmadığı ve Ali Gaffar Okkan`ın karşısında durduğu, uğruna mücadele ettiği acı gerçeklerin ve ülkemizin aydınlık geleceğinin üstünü kapatmak isteyen gerici zihniyetlerin var olmaya devam ettiğini göstermektedir.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası olarak Uğur Mumcu ve Ali Gaffar Okkan`ı ölüm yıl dönümlerinde saygı ve özlemle anıyor; demokratik, laik, hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti`nin bu yapısını bozmak isteyen tüm girişimlerin ve eylemlerin gereken cezaları alması ve faili meçhul kalan tüm cinayetlerin tüm gerçekleri ile aydınlatılması gerektiğini dile getirmekten vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha belirtmek istiyoruz.

TMMOB
Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası