İMO: TÜM YURTTAŞLARIMIZA GEÇMİŞ OLSUN!

06.02.2023

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kahramanmaraş`taki depreme ilişkin 6 Şubat 2023 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

Kahramanmaraş ilimizin Pazarcık ilçesinde, 7 kilometre derinlikte, büyüklüğü Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından 7,4 olarak bildirilen yıkıcı bir deprem meydana gelmiş, deprem sonrasında; 6`nın üzerinde 3, 5`in üzerinde 14, 4`ün üzerinde 34 artçı deprem gerçekleşmiştir.

Kahramanmaraş`taki deprem başta Malatya, Gaziantep, Diyarbakır, Osmaniye, Şanlıurfa olmak üzere çok geniş bir bölgede yıkıcı etkisini göstermiş, il valiliklerinin yaptığı açıklamalara göre çok sayıda bina yıkılmış, birçoğu ağır hasar görmüş, bina enkazları altında yurttaşlarımızın bulunduğu tespit edilmiştir. İçişleri Bakanlığı tarafından 4. Seviye alarm ilan edilirken, Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla da kentsel arama ve kurtarma alanında uluslararası yardım çağrısında bulunulmuştur.

Başta deprem bölgesinde yaşayanlar olmak üzere tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Yaşamını yitiren yurttaşlarımızın yakınlarına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Enkaz altında kalan yurttaşlarımızın en kısa sürede kurtarılmasını ümit ediyoruz.

İnşaat Mühendisleri Odası olarak bir kez daha, eğitimli kadrolarımız ve birikmiş deneyimlerimizle üzerimize düşeni yerine getirmeye hazır olduğumuzun altını çiziyoruz.

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası