İSTANBUL İKK: İSTANBUL İL GIDA VE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ’NDE CADI AVINA SON!

30.12.2016

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, İstanbul İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde görevli TMMOB üyelerinin açığa alınmasına ilişkin 30 Aralık 2016 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

İSTANBUL İL GIDA VE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ’NDE CADI AVINA SON !

İktidar, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan ettiği OHAL ile hukuk tanımaz tavrını sürdürüyor.  Darbe girişimini fırsata çeviren iktidarın aylardır sürdürdüğü cadı avında hedefin AKP'ye muhalefet eden ilerici halk kesimleri olduğunu yaşayarak görüyoruz. Bu süreçte tüm temel hukuk normları ezip geçilerek ayaklar altına alınmış, OHAL olağanlaşırken hukuksuzluklar kanun hükmüne bağlanmıştır.

Rektörlük seçimlerinin kaldırıldığı, akademisyenlerin üniversitelerden atıldığı, muhalif TV kanallarının kapatılarak seslerinin kısılmaya çalışıldığı, milletvekilleri, belediye başkanları ve gazetecilerin tutuklandığı bu dönemde Olağanüstü Hal bahane edilerek tüm bu yapılanlar meşruymuş gibi gösterilmek isteniyor.

Son olarak İstanbul İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde görevli TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu II. Başkanı Muharrem AKSOY ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Gürol ŞİMŞEK’in de aralarında bulunduğu 6 Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube üyesi ve çok sayıda kamu emekçisi, bu zihniyet tarafından açığa alınmıştır. Sivil darbeyi sürdüren AKP Hükümeti açısından yöneticilerimizin temel suçu; demokrasiyi savunması, özgürlükten, eşitlikten, adaletten, barıştan yana, yani evrensel insan haklarından yana tavır almasıdır.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ve bağlı 24 Odamız, Anayasa`nın 135. Maddesi ve 6235 sayılı TMMOB yasası kapsamında faaliyet yürüten, kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları tüzel kişiliğine sahiptir. Yasa tarafından tanımlanan amaç ve görevlerini; meslektaşlarımızın ve mesleğin haklarının korunması, geliştirilmesi, üyelerinin hak ve çıkarlarının korunması, çalışma alanlarının disipline edilmesi, geliştirilmesi yönünde uygulayan üye ve yöneticilerimiz, bu kapsamda mesleki-toplumsal sorumluluklar üstlenmektedir. Darbelere ve dikta rejimlerine karşı duran Odalarımızın ve TMMOB`nin üyelerini de içine alan bu cadı avına bir an önce son verilmelidir. Açığa alınan üyelerimiz vakit kaybetmeden görevine iade edilmelidir.

TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu olarak, açığa alınan yöneticilerimiz ve üyelerimizle dayanışma içinde olduğumuz bildirir, sürecin titizlikle takipçisi olacağımızın ve görevlerine iadesi için mücadelemizi sürdüreceğimizin bilinmesini isteriz.

Bu kararlılığımız göstermek adına sendika ve meslek odaları ile birlikte 02.01.2017 Pazartesi saat:12.00’da İstanbul İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü önünde yapacağımız basın açıklamasına da tüm emek ve demokratik kitle örgütlerini davet ederiz.

Cevahir Efe AKÇELİK

TMMOB İstanbul  İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri