MADEN MO: "YAŞASIN 1 MAYIS EMEKÇİLERİN BİRLİK MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜ"

25.04.2018

Maden Mühendisleri Odası, 1 Mayıs İşçi Bayramı hakkında basın açıklaması gerçekleştirdi.

YAŞASIN "1 MAYIS EMEKÇİLERİN BİRLİK MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜ"

İşçilerin, emekçilerin "Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü" 1 Mayısın 151. Yılı. Tam 151 yıldır eşitlik, özgürlük, adalet taleplerimizi dile getiriyoruz. Oysa dünya her geçen gün bu değerlerden daha da uzaklaşıyor. Bu yıl 1 Mayıs`a OHAL`in gölgesi altında katılacağız.

Bu ülkenin işçileri emekçileri, ezilenleri, kadınları, gençleri olarak her fırsatta dile getirdiğimiz eşit yurttaşlık temelinde, demokratik, laik ve evrensel hukuka uygun bir düzen, yani daha iyi bir yaşam talebimizi yineliyoruz.

Ama bu yıl daha gür bir sesle ADALET talebini seslendiriyoruz.

Çünkü bir ülkede adalet duygusu ve normu ortadan kalktığında, her şeyin bir bir çürüdüğünü, çürümekte olduğunu yaşayarak öğreniyoruz. Bu nedenle;

ADALET`in gerçekleşmesi için acilen OHAL in kaldırılmasını talep ediyoruz.

ADALET`in gerçekleşmesi için savaşa karşı barışın, ölüme karşı yaşamın  egemen olmasını istiyoruz.
İşçi ölümlerine, kadına yönelik şiddette, çocuk istismarına hayır diyoruz.

Bütün bu talepler için meslektaşlarımızı 1 Mayısta alanlara, mücadele etmeye çağırıyoruz.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası, ülkemizin dört bir yanında şubeleriyle, bölge, il-ilçe temsilcilikleriyle ve üyeleriyle birlikte emeğin mücadelesi ve bayramı için; laiklik için, demokrasi için, savaşa karşı barışı ölüme karşı yaşamı savunmak için, ADALET için, TMMOB çatısı altında 1 Mayıs alanlarında yerini alacak,  eşit, özgür, adil bir yaşam özlemini paylaşacaktır.

Yaşasın 1 Mayıs.

TMMOB MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI