METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLERİ ODASI: "LAİKLİĞİ SAVUNACAĞIZ"

08.02.2022

TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası tarafından "Laiklik" kavramının Anayasaya girdiği 5 Şubat 1937 tarihinin 85. yıldönümünde bir basın açıklaması yapıldı.

LAİKLİĞİ SAVUNACAĞIZ

5 Şubat 1937’de ilan edilen laikliğin 85. Yıl dönümünü kutluyor, Samsun’da ki karanlık saldırıyı kınıyoruz.

“Laiklik, yalnız din ve devlet işlerinin ayrılması demek değildir. Tüm yurttaşların vicdan, ibadet ve din özgürlüğü de demektir.”

5 Şubat 1937’de “DEVLETİN LAİK” olduğu Anayasa’da yer aldı.

O gün bu gündür laikliğe ve laik yaşam tarzına yönelik saldırılar hep devam etti. Samsun’da; dünyada emperyalist işgalcilere karşı kazanılan ilk kurtuluş savaşının başlangıcının simgesi olan heykeli yıkmaya çalışanlar sadece iki meczup değil emperyalistlerin tarihle hesaplaşmasının maşası olan din tacirleridir.

İşgalcilere karşı kazanılan kurtuluş savaşının onurunu,

Ve laik cumhuriyetin özgür vatandaşları olmanın gururunu ilelebet yaşatacağız.

TMMOB METALURJİ VE MALZEME

MÜHENDİSLERİ ODASI YÖNETİM KURULU