SİVAS KATLİAMININ 26. YILINDA, KATLEDİLENLER ANILDI

03.07.2019

Sivas'ta, 2 Temmuz 1993'te Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri'ne gelenlerin konakladığı Madımak Oteli'nin ateşe verilmesi sonucu yaşamını yitiren 33 aydın 2 Temmuz 2019'da Türkiye genelinde anıldı.

Birçok ilden ve yurt dışından gelen binlerce kişi Sivas girişinde kimlik kontrolünden geçirildi. Yürüyüş güzergahı polis ablukasına alındı.

Binlerce kişi Alibaba Mahallesi’nde toplanarak, katliamın yapıldığı, bugün Bilim ve Kültür Merkezi olarak kullanılan Madımak Oteli’ne yürüdü.

Sivas’ta toplanan binlerce kişi, 33 kişinin yanarak can verdiği Madımak Oteli’ne yürüdü. Otel önünde toplanan binler, otelin ‘utanç müzesi’ne çevrilmesini isteyerek, adalet talep etti.

Madımak oteli önünde toplanan kalabalık, semah gösterisini izledi. Katliamda hayatlarını kaybedenlerin yakınları bina önüne çiçek bırakarak, basın açıklaması yaptı.

2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Oteli’nde katledilenler Ankara’da düzenlenen yürüyüşle de anıldı.

Atatürk Kültür Merkezi’nde toplanan kortej, “Madımak Oteli Utanç Müzesi Olacak”, “Sivas’ın Işığı Sönmeyecek” pankartı eşliğinde Anadolu Meydanı’na yürüdü.

Ankara’da yapılan anmaya TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu, KESK Ankara Bileşenleri, DİSK Ankara Bileşenleri, Ankara Tabip Odası (ATO), Pir Sultan Abdal Derneği, AKA-DER, Ankara Dersimliler Derneği, Halkevleri, CHP, HDP, HAZİRAN gibi çok sayıda siyasi parti, meslek örgütü, sendika ve sivil toplum örgütü katıldı.