TAKSİM DAYANIŞMASI: KARANLIK GİDER, GEZİ KALIR!

01.06.2023

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu'nun da içinde olduğu Taksim Dayanışması 31 Mayıs 2023 tarihinde Gezi’nin 10. Yıldönümü dolayısıyla Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi önünde bir basın açıklaması yaptı.

"Kimse dokunamaz bizim suçsuzluğumuza” pankartının asıldığı şube binasının önünde bir araya gelen kitle “Gezi tutsakları onurumuzdur”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Erdoğan gidecek başka yolu yok” sloganları attı. Gezi eylemleri sırasında hayatını kaybedenlerin isimleri tek tek okundu, kitle "Yaşıyor" diyerek karşılık verdi.

Taksim Dayanışması adına hazırlanan ortak açıklamayı okuyan Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Esin Köymen, "Gezi’nin 10’uncu yılında şehir şehir, dalga dalya yayılan, yasaklara, hukuksuz cezalara, baskıya, ranta, talana, yalana, tüm ayrıştırma politikalarına karşı yan yana durduğumuz, sesimizi çığa dönüştürdüğümüz o şanlı direnişten hala ilk günkü gibi gurur duyuyoruz." dedi.

Köymen, "Tek bir kız kardeşini bile yalnız bırakmayan kadınlarla, yok sayılmaktan öte, siyasi iktidar sahipleri tarafından nefret objesi hâline getirilmelerine rağmen buradayız ve burada var olmaya devam edeceğiz kararlılığını gösteren LGBTİ bireylerle, gündüz işte, gece direnişteyiz diyen beyaz yakalılarla, şehrin bütün parklarını Gezi Parkı’na dönüştüren işçilerle, işsizlerle, emeklilerle, coşkusu, enerjisi ve kararlılığıyla bu ülkede haksızlıklara, hukuksuzluklara, adaletsizliklere her zaman karşı çıkanlar olacağını gösteren gençler ve ruhu hep genç kalanlarla gurur duyuyoruz." diye konuştu.

Açıklama; "Bu memleket aydınlığa kavuşsun diye gencecik yaşlarında hayatlarını kaybeden, bizden ayırdıkları Berkini’mizin, Ali İsmail’imizin, Abdocan’ımızın, Mehmet’imizin, Ethem’imizin, Ahmet’imizin, Meden’imizin ve Hasan Ferit’imizin anılarıyla gurur duyuyoruz.

Haksız, hukuksuz, delilsiz, mantıksız ve vicdansız tutum ve kararlarla 5,5 yıldır hapiste tutulan Osman Kavala ile Gezi’nin onurlu bakiyesini bizler adına taşıyan, tutuklulukları bir yılı aşan Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Hakan Altınay, Çiğdem Mater, Can Atalay ve Mine Özerden’le gurur duyuyoruz.

Bilsinler ki bizim pusulamız Gezi’dir. İnsanca, özgür, adil, refah içinde, demokratik bir yaşam talebimiz ve hak arayışımız hep sürecek. 10’uncu yaşında da Gezi’yi hep genç kılan, bizi hep ayakta tutan, tüm hayallerimiz gerçek olana kadar dilimizden düşmeyecek olan sloganıyla anıyoruz Gezi direnişini ve bu sloganla karşılıyoruz önümüzdeki dönemi. Bu daha başlangıç, mücadeleye devam. Bu gurur hepimizin. Karanlık gider, Gezi kalır." sözleriyle son buldu.