TMMOB AFET SEMPOZYUMU 20-22 NİSAN 2022’DE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

08.09.2021

20-22 Nisan 2022 tarihlerinde Birliğimiz tarafından “TMMOB Afet Sempozyumu” düzenlenmesi planlanmaktadır. Bağlı odalarımızın yanı sıra ilgili kurum ve kuruluşlar ile üniversitelerden katılım beklenen, sempozyumda “Ülkemizdeki doğa olaylarının afete yol açmasını engellemek için atılması gereken adımlar ile zarar azaltma, afetlere hazırlık, müdahale ve dayanışma konularında örgütlülüğü geliştirme” amaçları doğrultusunda Afet Politikaları ele alınacaktır.

Hem fiziksel hem de sanal ortamda hibrit olarak gerçekleştirilmesi öngörülen sempozyumda, çağrılı sunumların yanı sıra sözlü ve poster bildirilere yer verilmesi, ayrıca önemli konu başlıklarında paneller düzenlenmesi planlanmaktadır.

“TMMOB Afet  Sempozyumu” 1. Duyurusu bilgilerinize sunulmuştur.

Bu bağlamda Sempozyuma bildirilerinizle katkı koymanızı diler, katkılarınızdan dolayı şimdiden teşekkürlerimizi sunarız.

SEMPOZYUM İLETİŞİM BİLGİLERİ:

e-posta: [email protected]

Web:  https://afetsempozyumu.org/

İLK DUYURU – BİLDİRİ TALEBİ KONU BAŞLIKLARI

20 – 22 Nisan 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek sempozyumda Afet Politikalarının, “Ülkemizdeki doğa olaylarının afete yol açmasını engellemek için atılması gereken adımlar ile zarar azaltma, afetlere hazırlık, müdahale ve dayanışma konularında örgütlülüğü geliştirme” amacı doğrultusunda ele alınması hedeflenmektedir.

Her bir konunun ilgili tüm tarafların ve bu konularda çalışma yapan/çaba sarf edenlerin katılımı ile değerlendirilmesi, tartışılması, ulusal, kurumsal ve bireysel düzeyde sonuçlara varılması amaçlanan Sempozyumda, başta jeolojik, hidrolojik, meteorolojik kökenli doğa olaylarının neden afete dönüştüğünün irdelenmesi olmak üzere;

• Afet Yönetimi,
  • Afet ve Acil Durum Hazırlığı,
  • Planlama, Uygulama ve Denetim,
  • Kurumsal ve Örgütsel Çalışmalar,
  • Mevzuat ve Hukuksal Boyut,
  • Eğitim,
  • Afetlerin Ekonomi-Politiği,
  • Afetlerin Sosyal Boyutları,

kapsamında bildiri alınması amaçlanmaktadır.

Konu başlıkları aşağıda belirtilmiş olan Sempozyuma tüm tarafları katılmaya ve katkı koymaya davet ediyoruz.

1. Deprem ve Tsunamiler
  2. Heyelanlar, Toprak Kaymaları ve Kaya Düşmeleri
  3. Çökme ve Oturmalar, Obruklar
  4. İklim Değişikliği
  5. Sıcak ve Soğuk Hava Dalgaları
  6. Seller ve Taşkınlar
  7. Çığ Düşmesi
  8. Don, Dolu, Hortum, Yıldırım ve Fırtınalar
  9. Kum ve Toz Fırtınaları
  10. Kuraklık ve Çölleşme
  11. Orman Yangınları
  12. Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer Tehditler (KBRN)
  13. Volkanik aktiviteler
  14. Tıbbi Jeolojik Riskler (Asbest, Radon gazı vb. toksik etkiye sahip mineraller ve gazlar)
  15. Diğer Afetler (Göktaşı, Manyetik Bozunma, Güneş veya Kozmik Radyasyon vb.)