TMMOB'DEN, 40.DÖNEMDE GÖREV YAPACAK İL/İLÇE KOORDİNASYON KURULLARINA MEKTUP VAR

08.07.2008

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı 40 Dönemde görev yapacak İl/İlçe Koordinasyon Kurulu Sekreterlerine mektup yollayarak, başarılar diledi.

Sayın
TMMOB İL/İLÇE KOORDİNASYON KURULU
SEKRETERİ

Kurulunuz bu dönemde de İl / İlçe Koordinasyon Kurulları Yönetmeliğimize göre, TMMOB Yasa ve Ana Yönetmeliği‘nde belirtilen amaçlara ulaşabilmek için, bağlı Oda birimlerinin çalışmalarını koordine etmek, daha etkin ve verimli bir çalışma ortamı sağlamak için gerekli olan güç birliği, dayanışma ve ortak davranışı sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürecek.

Bu dönemde de kurulunuzca,

Yönetmeliğin amaç maddesindeki hedefler ve ilgili birimlerin önerileri doğrultusunda çalışmalar yapılacak.
TMMOB İşyeri Temsilcilikleri oluşturulacak, işyeri temsilciliklerinin çalışmalarına yardımcı olunacak, bu çalışmalar koordine edilecek.
TMMOB ilkeleri doğrultusunda bölgenizdeki diğer ilgili kuruluşlarla geliştirici bir ilişki içinde bulunulacak ve ortak çalışmalar yapılacak; yerel konularda ülke ve kamu yararı savunulacak, çözüm önerileri geliştirilecek.
Kongre, kurultay, Sempozyum, konferans, Panel vb. etkinlikler düzenlenecek; yerel eğilimler, birikim ve deneyimler TMMOB Genel Sekreterliğine iletilecek.
Kamu yararı, üye ve halk çıkarlarını koruma doğrultusunda, odalarca sürdürülen mesleksel denetimin, teknik elemanların bütünlüğünü geliştirici bir uyum içinde uygulanması sağlanacak.
Olanaklar dahilinde çalışmalar kamuoyuna iletilecek, bu amaçla toplantılar düzenlenecek, yayın çıkartılacak ve diğer basın-yayın araçlarından yararlanılacak.
Sosyal içerikli çalışmalar yapılacak, bu alanda sportif, sanatsal, kültürel yarışmalar, sergiler vb. çalışmalar gerçekleştirilecek.
Gereksinim duyulduğunda TMMOB‘de oluşturulacak olan Çalışma Gruplarına görüş ve öneriler iletilecek ve yerel çalışmalar yapmak için Alt Çalışma Grupları oluşturulacak.

Özetle, aslında yürüteceğiniz çalışmalar TMMOB‘nin halka dönük yüzü olacak. Bunları biliyoruz.

Bu dönemin mesleğimiz ve üyelerimiz için olduğu kadar ülkemiz ve halkımız için de yeni ve güzel kazanımlar getirmesini diliyorum.

Yeni çalışma döneminde şahsınızda bütün Kurul Üyelerine TMMOB Yönetim Kurulu adına başarılar diliyor, Yönetim Kurulumuzun sevgilerini sunuyorum.

Mehmet SOĞANCI
TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı