TTB MERKEZ KONSEYİ ÜYELERİNİN YARGILANDIĞI DAVANIN İLK DURUŞMASI YAPILDI

28.12.2018

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Üyelerinin yargılandığı davanın ilk duruşması gerçekleştirildi. Hekimlere destek olmak için TMMOB ve pek çok kurum temsilcisi mahkeme salonunda hazır bulundu.

“Savaş bir halk sağlığı sorunudur” başlıklı basın açıklamaları nedeniyle yargılanan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi (TTB MK) üyelerinin ilk duruşması Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülü. Birlik Başkanımız Emin Koramaz ve İkinci Başkanımız Selçuk Uluata'nın da bulunduğu duruşmada çok sayıda kurum temsilcisi TTB Merkez Konseyi üyelerine destek için hazır bulundu. Kimlik tespiti ve savunmaların ardından yargılanan hekimler ve avukatları, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını “Suç işlediğimizi düşünmüyoruz, o yüzden kabul etmiyoruz” diyerek reddetti. Mahkeme heyeti duruşmayı 20 Mart’a erteledi.