YÖK'TEN RANDEVU TALEBİNDE BULUNULDU
Yükseköğretim Kurulu'nun, üniversite öğretim elemanlarının çeşitli kamu kuruluşları veya meslek kuruluşlarının yönetim-denetim organlarında görev alabilmelerinin ancak Yükseköğretim Kanunu'nun 38. maddesi kapsamında görevlendirilebilmeleriyle mümkün olabileceği yönündeki kararı üzerine, TMMOB Genel Sekreterliği'nden 22 Aralık 2008 tarihinde YÖK'e bir yazı gönderilerek, duyurunun Anayasa ve yasalar karşısında sorunlu olduğu belirtildi ve konu görüşülmek üzere randevu talebinde bulunuldu.
Tarih : 22 Aralık 2008
Sayı : 2275
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI‘NA
ANKARA
Konu : Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ve bağlı Odaların Yönetim ve Denetleme Kurulu Üyeleri hk.
Başkanlığınız tarafından üniversitelere gönderilen "çeşitli kamu kuruluşlarının veya meslek kuruluşlarının yönetim veya denetim organlarında görev yapmak üzere ilgili kanun hükümleri uyarınca görev alan üniversite öğretim elemanlarının bu görevleri yerine getirebilmeleri ancak; 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu‘nun 38. maddesi kapsamında görevlendirilebilmeleriyle mümkün olabilecektir" biçimindeki duyurunuzun, Anayasa ve yasalar karşısında sorunlu olduğu inancını taşımaktayız.
Bu konunun tarafımızca anlaşılabilmesi için görüşme talebinde bulunma zorunluluğu doğmuş olup, görüşme talebimize olumlu yanıt verilmesini ve bu görüşmenin ivedilikle gerçekleşmesi için gerekli duyarlılığın gösterilmesini dileriz.
Saygılarımızla,
N. Hakan GENÇ
Genel Sekreter


