TMMOB ANKARA KENT SORUNLARI SEMPOZYUMU

ISBN No:

9,79E+12

Sunuş

TMMOB kuruluş amacı çerçevesinde, gerek meslek alanlarına ve gerekse ülke gündemini oluşturan konulara ilişkin düzenlediği etkinliklerde, kamuoyuna açılımlar, çözüm önerileri ve modeller sunmuştur.

TMMOB mesleki alanlarıyla ilgili gelişmelerin ve politikaların, sosyal, siyasal ve kültürel boyutlarıyla toplum yararına düzenlenmesi için geliştirdiği önerilerin yaşama geçirilmesi için mücadele etmekte, kent sorunları özelinde özellikle son 20 yıldır yerel yönetimler, kamu kaynaklarının dağılımı, afetler, çevre, altyapı, ulaşım, konut, turizm, kentsel koruma ve kentsel dönüşüm konularında sorunların tespiti ve çözüm önerilerini kamuoyuna sunmaktadır.

Birliğimiz "nasıl bir kent istiyorum?" sorusuna yanıt arayacak etkinlikleri 39.Dönemde ülke düzeyine yaymayı gündemine almış ve 8 ilde kent sempozyumları gerçekleştirmiştir. Bu etkinliklerin tamamı düşünüldüğünde gerçekten Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği bu alanda önemli bir bilgi birikimini toplum ve kamunun yararına sunmuştur.

Her zaman söylediğimiz gibi, sözümüz, yaşama dairdir, insana dairdir ve gelecek günlere dairdir. "Hepimiz kentin sakini değil, sahibi olalım ve bunun için mücadele edelim" diyen TMMOB‘nin iki gün süren bu sempozyumda, sözü Ankara‘ya dair oldu.

Birlik adına bu Sempozyumun oluşmasını sağlayan, emeği geçen tüm arkadaşlarıma, bilgilerini bizimle paylaşan bilim insanlarına Birlik Yönetim Kurulu adına teşekkür ediyorum.

Mehmet Soğancı
TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı