17.06.2019

TMMOB 6. Kadın Kurultayına hazırlık amacı ile düzenlenen İzmir Yerel Kurultayı, 26 Mayıs 2019 tarihinde İzmir Mimarlık Merkezi’nde gerçekleştirildi.

17.06.2019

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen `OHAL KHK`ları ile İhraç Edilen Mühendis, Mimar ve Şehir Plancılarının Sorunları` Yerel Çalıştayı 16 Haziran 2019 tarihinde İstanbul’da gerçekleşti. Çalıştaya meslek odaları yöneticileri ve OHAL KHK ile ihraç edilen Oda üyeleri katılarak sorunları masaya yatırıldı.

15.06.2019

Olağanüstü Hal Kanun Hükmünde Kararnameleriyle ihraç edilen mühendis, mimar ve şehir plancılarının sorunlarının gündeme taşındığı TMMOB Diyarbakır yerel çalıştayı 15 Haziran 2019 tarihinde TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz’ın katılımıyla Makina Mühendisleri Odası Diyarbakır Şube Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

14.06.2019

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası, 10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nda yaşamını yitiren İnşaat Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Başak Sidar Çevik adına düzenlenen Genç-İMO Onur Üyelik Belgesi'ni, katliamda yaralanan ve Suruç Belediye Başkanı olan annesi Hatice Çevik’e 13 Haziran 2019 tarihinde takdim etti.

14.06.2019

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Suna, Şehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sarıaltun ve Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Muhçu 14 Haziran 2019 tarihli BirGün Gezetesine "İmar Affı" değerlendirmesi yaparak "İmar Affı'yla Yağma ve Talan Özendirildi. Yeni Facialara Davet Çıkarıldı." vurgusu yaptılar.

12.06.2019

TMMOB, KESK, DİSK ve TTB Kocaeli Bileşenleri 11 Haziran 2019 tarihinde Çayırova'da meydana gelen fabrika yangınına ilişkin ortak bir basın açıklaması yaptılar.

11.06.2019

TMMOB’nin Kasım ayında düzenlenecek Kadın Kurultayı öncesi yerellerde İl Koordinasyon Kurulları aracılığıyla kurultaylar gerçekleştiriliyor. Eskişehir, Mardin, Trabzon, Diyarbakır, Bursa, Kocaeli, Zonguldak, Van ve İstanbul Kadın Yerel Kurultay tarihleri belirlendi.

11.06.2019

Olağanüstü Hal Kanun Hükmünde Kararnameleriyle ihraç edilen mühendis, mimar ve şehir plancılarının sorunlarının gündeme taşındığı TMMOB yerel çalıştayları gerçekleştirilecek.

31.05.2019

TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu tarafından 30 Mayıs 2019 tarihinde Devrimci Yazar ve Ozanlar İMO Teoman Öztürk toplantı salonunda saat 19.00'da başlayan etkinlikle anıldı.

28.05.2019

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, PAK Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Gül, PSK Genel Başkan Yardımcıları Celal Yıldız ve Hacı Hasan Tuzcu 28 Mayıs 2019 tarihinde TMMOB'yi ziyaret ederek TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ile görüştüler. Görüşmede gündemdeki konulara ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.